Hur undviker man identitetsstöld på nätet?

Allmän

Det är viktigt att förhindra identitetsstöld på nätet. Vi måste skydda vår personliga information och integritet. De flesta identitetsstöldföretag börjar med att skanna onlinemiljöer. Det är därför vi behöver veta hur man undviker identitetsstöld.

Den här artikeln tar upp vanliga strategier. Och effektiva sätt att skydda vår data presenteras.

Vad är identitetsstöld?

Identitetsstöld är otillåten insamling och missbruk av information. Det orsakar skada för privatpersoner och företag. Stulna personuppgifter kan omfatta namn, personnummer, bank- och kreditkortsinformation, inloggningsuppgifter till nätbutiken och annan information relaterad till privat information. Dessa numeriska ID:n kan leda till bedrägerier och ekonomiska svårigheter.

Vägbara personlighetsprofiler som erhållits från webbplatser kan också rymma en identitetstjuv. Identitetstjuvar är ofta bedrägeritekniker som arbetar med information som hämtas från sociala medier. De kan avslöja adresser och lösenord. Vissa tjuvar kan infektera enheter med skadlig programvara.

Varför är identitetsstöld vanligt?

Identitetsstöld är vanligt på nätet. Lätthet att tjäna pengar är en anledning. ID och lösenord är användbara för tjuvar. De kan sälja denna information eller köpa produkter och tjänster under deras namn. Ofta ljuger folk om en persons utbildning och arbete för att få förmåner som lån.

Dataintrång gör det enklare att loopa personuppgifter online. Tjuvar kan använda falska bankkonton för att anonymt bekräfta sina köp. Även om inkomsten är låg kan det bli överraskande avslöjanden till följd av stölden. Annonsörer bör vara försiktiga när de slänger namn på nätet. Kundernas integritet och säkerhet är viktigt.

Varningsskyltar

Identitetsstöld har blivit vanligare. De är farliga förfalskningar på nätet. De kan skada din e-postadress, lösenord och personlig information. För att undvika detta är det viktigt att känna igen varningsskyltarna.

Dessa kan indikera ett möjligt försök till identitetsstöld. Det här inlägget tittar på fler av dessa varningstecken:

Kontrollera e-post och meddelanden från okända källor

När du tar emot e-postmeddelanden från okända källor, kontrollera alltid meddelandena noggrant. Öppna inte om du inte känner till mottagaren eller originalinnehållet. Du kan få olagligt och farligt innehåll.

Kontakta avsändaren för att ta reda på om det finns ett bättre namn för att ta emot meddelandet. Googla efter mer information innan du öppnar meddelandet.

Lämna inte personlig information online

Detta är en av de viktigaste sakerna du bör undvika för att förhindra identitetsstöld. Bekräfta ditt lösenord för ditt e-postkonto och andra onlinekonton.

Personlig information är känslig och värdefull. Ditt namn, adress, kreditkortsnummer och inloggningsuppgifter är bland dem. Webbplatser har ofta formulär där du kan ange personlig information. Du lämnar dock inte denna information om du inte lär känna tjänsteleverantören först. Ge aldrig personuppgifter till webbplatser eller andra tjänster! Denna information kan lätt läcka ut och leda till effekterna av identitetsstöldrisk.

Öppna inte misstänkta länkar

Att vara online kan orsaka identitetsstöld och sårbarhet. Därför är det viktigt att inte öppna misstänkta länkar. Alla tvivelaktiga sajter och länkar, inklusive de som är relaterade till erbjudanden och rabatter, såväl som utvidgningen av berättelser, bör verkligen vara snäll.

Fall inte för betet för att få din personliga information. Identifiera den relevanta myndigheten för informationsåtagandeetiketter och rekommendationer. Så förhindrar du att dina personuppgifter sprids över hela Internet.

Ett starkt lösenord

Ett starkt lösenord är en viktig del för att förhindra identitetsstöld i onlinemiljön. Den består av både siffror och bokstäver och är längre än 8 tecken. Kombinera stora och små bokstäver, siffror och specialtecken som understreck eller mellanslag.

Byt ditt lösenord regelbundet för att förbättra säkerheten. Varannan månad är en bra idé.

Använd starka lösenord

Stärk din datasäkerhet online genom att använda starka lösenord! Den ska vara minst 8 tecken lång och innehålla gemener, versaler, siffror och specialtecken. Dela inte lösenord med andra. Behåll samma lösenord för flera tjänster. Med Neka lösenord kan du enkelt skapa ett starkt lösenord. Öka säkerheten genom att byta lösenord vid lämpliga mättider.

Kontrollera alltid innan du anger autentiseringsuppgifter eller personlig information. Använd inte en låg hash eller upprepa samma lösenord för olika konton. I det här fallet identifieras båda dina konton snabbt av identitetslager.

Byt ditt lösenord regelbundet

För att skapa starka lösenord som inte är lätta att gissa rekommenderar vi att du skapar en komplex och unik blandning av olika bokstäver, siffror, symboler och stora/små bokstäver. Att byta lösenord en gång i månaden är dessutom ett bra sätt att minimera riskerna. Lagra ditt lösenord i sitt eget valv genom att låta det sparas på ditt bankkonto med egenbyggd programmering. Detta ger dig möjlighet att hantera alla onlineutrymmen du är registrerad på.

Att skapa nya och högkvalitativa lösenord kan snabbt göra det lättare att skydda din information.

Skydda personlig information

Identitetsstölder på nätet har blivit vanligare. Skydda din personliga information. Det kan till exempel ske genom att använda starka lösenord och att vägra använda sociala medier.

I artikeln ger vi tips för onlineskydd:

Dela inte personlig information online

Kom ihåg att skydda dina personuppgifter. Dela inte bankkontonummer, passnummer eller bostadsorter online.

Se till att webbplatserna du besöker har tekniska skyddsmekanismer, till exempel en krypteringsprocess för HTTPS-certifikat.

Innan du går med i produkterna och tjänsterna, läs villkoren noggrant.

Skydda personlig information genom att använda lösenord

Starka lösenord hjälper till att minska risken för att din personliga information blir offer för identitetsstöld. Vi rekommenderar att du ställer in dina egna lösenord. Starka lösenord innebär en kombination av små och stora bokstäver, specialtecken och siffror.

  • Sätt aldrig samma lösenord på flera enheter eller onlinetjänster.
  • Kontrollera webbsidan för onlinetjänsten för att se om krypteringsenheterna fungerar för att känna till de inställda lösenorden.
  • Se upp för länkar i webbaserade bedrägerier!
  • Följ inte heller den personliga information du aktiverar i innehållet i kontouppdateringar och specialerbjudanden för tjänsten.

Skydda personlig information med tvåfaktorsautentisering

Tvåfaktorsautentisering (2FA) skyddar nätverksanvändare från att tillhandahålla sin personliga information. Det ger två steg för att skydda mot identitetsstöld. Den första kräver att du anger ett lösenord. En annan kräver att du kontrollerar telefonens aktiveringskoder eller läser fingeravtrycksläsaren.

Aktuella och säkra webbplatser har en mekanism för att hantera svaga lösenord och begränsa cyberbrottslighet. Det ger även personskydd för profiltjänster och för e-låns kredithändelser och redovisningsanalyser.

Var inte för säker på informationen. Undersök aktuella säkerhetsåtgärder för att ge det bästa skyddet mot skadlig programvara. Tvåfaktorsautentisering skyddar mot identitetsstöld och möjliggör informerade betalningar och erkännande av ärlighet. Det överlever kombinerat med platser som behöver arbeta hårt med sina krypteringsmetoder från Identity Bombers!

Säkerhetskopiering av data

För att undvika identitetsstöld online är ett av de bästa sätten att säkerhetskopiera din information och dina lösenord. Med data till hands kan du enkelt återställa den om identitetsstöld börjar.

Artikeln diskuterar hur du säkerhetskopierar dina data och vilka som är bäst att spara:

Säkerhetskopiera dina personuppgifter på en säker plats

Säkerhetskopiering är ett sätt att skydda personlig information. Du kan göra det med ett minne, en nätverksdisk eller en molntjänst. Uppgifterna placeras i en separat enhet och tjänst. Säkerhetskopiera ofta och med ett lösenord. Biometriska sensorer är ett extra skydd. Kodlåsalternativ för mobila enheter. Kontrollera då och då att du inte har installerat några skadliga program.

När webbapplikationstekniken utvecklas finns det också sätt att skydda den. Dessa inkluderar till exempel:

  • Online plånbok
  • Flera skrivare
  • Certifikat
  • Digital signatur

Håll din information uppdaterad

Säkerhetskopiering är enkelt och effektivt. Det hjälper till att återställa data om den försvinner av hackare eller virus. Låt oss se till att data som ska säkerhetskopieras är uppdaterade. Du kan verifiera din enhet flera gånger om året. Verktygen hjälper dig att installera och konfigurera automatiska säkerhetskopieringsprogram.

Skydda dig själv med starka lösenord och håll dina mjukvarudrivrutiner uppdaterade. Se också till att starka och komplexa lösenord är tillåtna för att byta lösenord.

Uppdatera din information regelbundet

För att vara säker är det viktigt att följa riktlinjerna för informationssäkerhet och bestämmelserna i dataskyddslagar. Personuppgifter ska alltid uppdateras, helst dagligen. Om personuppgifter börjar bli hotade kan de enkelt stängas av och raderas. Konsumenter kan också välja att logga in licensinflammation och logga ut från enheten om avslag inträffar.

Vanliga frågor

1. Vad är identitetsstöld på nätet?

Identitetsstöld online är handlingen att stjäla någons personliga information, såsom deras namn, adress och kreditkortsuppgifter, för bedrägliga ändamål över internet.

2. Hur kan jag skydda min onlineidentitet?

Du kan skydda din onlineidentitet genom att använda starka lösenord, vara försiktig med misstänkta e-postmeddelanden eller meddelanden, inte dela personlig information med någon online och använda säkra nätverk när du kommer åt känslig information.

3. Vad ska jag göra om jag misstänker identitetsstöld?

Om du misstänker identitetsstöld bör du kontakta din bank och ditt kreditkortsföretag omedelbart för att rapportera eventuella bedrägliga aktiviteter. Du kan också behöva göra en polisanmälan och göra en bedrägerivarning på din kreditupplysning.

4. Kan jag använda offentligt Wi-Fi utan att riskera identitetsstöld?

Du bör undvika att använda offentligt Wi-Fi för känsliga aktiviteter, som att komma åt ditt bankkonto eller göra onlineköp. Hackare kan enkelt fånga upp din data på osäkra nätverk, så det är bäst att använda en säker anslutning när du kommer åt känslig information.

5. Hur vet jag om en webbplats är säker att använda?

Leta efter HTTPS i URL:en, en låsikon i adressfältet och ett webbplatssigill som verifierar webbplatsens äkthet. Du kan också läsa recensioner eller kontrollera tredje parts verifieringswebbplatser för att säkerställa att webbplatsen är legitim.

6. Vad kan företag göra för att skydda sina kunder från identitetsstöld?

Företag kan implementera säkerhetsåtgärder som tvåfaktorsautentisering, kryptering och regelbundna säkerhetsrevisioner för att skydda sina kunders personliga information. De bör också utbilda sina anställda i hur man identifierar och förhindrar identitetsstöld.